maanantai 2. heinäkuuta 2018

Ubud

Eilen, sunnuntaina, lähdettiin taittamaan veneellä matkaa Gili Airilta Balin Padangbaihin. Matka sujui hyvin ja Padangbain satamassa oli minibussin kuski vastassa. Ahtauduttiin kaikki Ubudiin menijät laukkuinemme kyytiin, ja siitä alkoi reilun tunnin ajomatka kohti Ubudia.

Oheisessa karttakuvassa venematkamme, joka alkoi Gili Airin saarelta, välistoppi Lombokilla ja siitä Padangbaihin (ja siitä nelipyöräisellä Ubudiin).


Ubud sijaitsee Balin sisämaassa. Se on tunnettu taidegallerioistaan, museoistaan ja joogastudioistaan. Eräänlainen taiteilijoiden ja hippien mekka. Ubudista löytyy paljon trendikkäitä ravintoloita, etenkin vegaaneille.


Olimme varanneet netistä ennakkoon yöpaikaksemme hotellin nimeltä Gana Ubud, joka sijaitsi hieman Ubudin ydinkeskusta syrjemmällä, mutta ei paljoa.
Huoneemme olikin huoneisto, olohuone+keittiö, makuuhuone ja iso kolkko kylppäri. Ihan kiva makapaikka, joskin tilaa on aivan liikaa ylipäänsä ja nähden vähiin huonekaluihinkin.






Jo ekana iltana löysimme herkullisen ja edukkaan ravintolan muutaman kilometrin päästä, nimeltä Warung Pondok Madu. Siellä sitten syöpöteltiin pitkän kaavan mukaan ilallista, kun koko päivä oli mennyt matkustaessa eikä ollut ollut tilaisuutta syödä. Tilattiin mansikka-pähkinä pirtelöt, Tuomas otti ribsejä ja minä paikallista sapuskaa nimeltä Nasi Bira (joka oli taivaallisen hyvää) ja puoliksi vielä kanapizza chilisoosilla. Kaikki maistui niin hyvältä etten voinut uskoa. Ja mekin aika monta reissua jo ollaan tehty ja aika monissa ravintoloissa ja katukeittiöissä ollaan ruokailtu. Henkilökunta oli todella palvelualtista ja mukavaa. Tyytyväisinä jätettiin hiukan tippiäkin.



Tämän päivän seikkailuista kerron huomenna, sillä väsymys alkaa painaa päälle pitkän päivän päätteeksi ja on aika alkaa nukkua. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti